Četvrtak, 01.02.2001.

15:49

"VECINA RADNIKA EI PROTIV DEKRETA VLADE"

Izvor: B92

Default images
Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije od cetvrtka se na celu Elektronske industrije u Nisu ponovo nalazi rukovodstvo koje predvodi generalni direktor Vojislav Mitic, sto je izazvalo ostar protest nezavisnih sindikata u ovoj korporaciji, javlja dopisnik Radija B 92.

Republicka vlada je u sredu ukinula nezakonito resenje predhodne vlade Mirka Marjanovica, doneto avgusta prosle godine, kojim su u ovom preduzecu uvedene privremene mere i suspendovani organi upravljanja, cime je automatski na njegovo celo vraceno dotadasnje rukovodstvo. Ovakvom odlukom nove vlade su, medjutim, ukinuti i svi sadasnji organi upravljanja EI, koji su formirani nakon 5. oktobra po sugestijama Kriznog staba,sindikata Nezavisnost i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, kao i samih radnika ovog posrnulog giganta. "Posle jucerasnjeg dekreta republicke vlade o povratku bivseg rukovodstva, protiv kojeg je vecina radnika, danas smo uputili otvoreno pismo njenom predsedniku Zoranu Djindjicu", rekao je poverenik sindikata Nezavisnost u EI Dragan Mladenovic. On je rekao da u tom pismu oni upozoravaju Djindjica da je ovakvom odlukom vratio i stari Upravni odbor EI u kojem se pored ostalih socijalista i julovaca nalazi i Nikola Sainovic,te da je na taj nacin uvredio radnike EI i gradjane Nisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: