Sreda, 31.01.2001.

19:42

PRIHVACEN PREDLOG DA NA REFERENDUMU BUDE VISE PITANJA

Izvor: B92

Default images
Parlamentarna radna grupa za izradu Predloga zakona o referendumu prihvatila je u sredu predlog Socijalisticke narodne partije i Narodne stranke da Skupstina Crne Gore donese odluku da se gradjani na referendumu mogu izjasniti o jednom ili vise pitanja - saopstila je Sluzba za informisanje Skupstine Crne Gore, prenosi SRNA. "Rezervu prema ovakvom stavu izneo je predstavnik Liberalnog saveza u Parlamentarnoj grupi, ostajuci pri stavu da zakon definise postavljanje samo jednog pitanja na referendumu" - kaze se u saopstenju. Radna grupa nije prihvatila predlog Demokratskog saveza Albanaca da se referendumski listic u opstinama gdje Albanci predstavljaju vecinski ili znacajan dio stanovnistva stampa na albanskom jeziku.

Razlike u Radnoj grupi ispoljene su oko predloga SNP-a i NS da se odluka na referendumu o pitanju promene drzavnog statusa, promene oblika vladavine i promene granica smatra donesenom ako je za nju glasala vecina od ukupnog broja glasaca upisanih u biracki spisak. "Suprotno misljenje imali su predstavnici Demokratske partije socijalista , Socijaldemokratske partije /SDP/, Liberalnog saveza i Demokratskog saveza Albanaca, koji su formirali vecinski stav Radne grupe da se odluka o referendumu smatra usvojenom ako je za nju glasalo vise od polovine glasaca" - navodi se u saopstenju. Predstavnik Narodne stranke je zbog ovakvog stava najavio mogucnost da ova stranka preispita svoj stav o izlasku na referendum. Radna grupa nastavlja sa radom u cetvrtak, kada ce, najverovatnije, biti utvrdjen tekst zakona o referendumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: