Petak, 02.02.2001.

14:53

TRIBUNAL TRAZI SASLUSANJE 12 HRVATSKIH POLICAJACA

Izvor: B92

Default images
Haski tribunal trazi saslusanje u svojstvu svedoka dvanaest bivsih i sadasnjih hrvatskih policajaca, na osnovu dokumenata koje im je dostavio tajni hrvatski izvor o ratnim zlocinima pripadnika Hrvatske vojske na Srbima, pise u petak zagrebacki list "Republika". Kako prenosi Srna, u sluzbenom Vladinom saopstenju koje je objavljeno pre sedam dana receno je da su u Hag u svojstvu svedoka pozvani nizi policajci iz sektora jug, ali nije precizirano o cemu bi oni trebalo da svedoce.

Prema saznanjima "Republike", u Hag su pozvani policajci koji ce svedociti o ratnim zlocinima pripadnika Hrvatske vojske tokom 1992. i 1993. godine, a koji su u to vreme radili u razlicitim policijskim stanicama izmedju Like i Dubrovnika i koji su pisali izvestaje o pripadnicima HV koji ruse srpske kuce, proteruju srpske civile i pljackaju njihovu imovinu. List navodi da su ti izvjestaji predati Tribunalu i da se ocekuje od ovih 12 policajaca da potvrde autenticnost te dokumenovane gradje i da eventualno novim cinjenicama pripomognu haskim istraziocima. "Bolje upuceni u kanale hrvatsko-haske komunikacije tvrde da su ti policijski izvjestaji do Haga stigli posredstvom tadasnjeg sefa UNS-a Josipa Manolica", pise "Republika" i dodaje da to Manolic prilicno usplahireno demantuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: