PRONADJENO TELO SUDIJE NEBOJSE SIMEUNOVICA

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2000.

23:27

Default images
U nedelju oko 14 casova nedaleko od usca Save u Dunav pronadjeno je telo beogradskog sudije Nebojse Simeunovica. Ovu informaciju potvrdio je Radiju B92 koministar MUP-a Stevan Nikcevic. O prvim nalazima istrage Nikcevic kaze: "Nakon prvih radnji koje su izvrsene i cilju identifikacije lica, pronadjena su dokumenta sudije Nebojse Simeunovica, koji je nestao u Beogradu i nakon sirih rezultata, nemamo za sada nikakve elemente koji ukazuju na nasilnu smrt, ali cemo nakon sveobuhvatnih analiza i obdukcijskog nalaza dati zvanicno saopstenje".

Pravni zastupnik sestre pokojnog Nebojse Simeunovica, Ljubomir Trifunovic izrazio je u izjavi za B92 nezadovoljstvo navodima da u slucaju pokojnog sudije nema indicija da je smrt izazvana nasilno. "vidljivih tragova nasilne smrti neposredno nema ali je zadatak obdukcije koja ce tek u ponedeljak da utvrdi pravi uzrok smrti. Kao punomocnik njegove sestre ne bih zeleo da se prejudiciraju stvari. Koministar policije, gospodin Stevan Nikcevic trebalo bi da zna da se tek posle uvida u obdukcioni protokol moze sa sigurnoscu reci sta je uzrok smrti", rekao je Ljubomir Trifunovic za Radio B 92.

Kako Radio B92 nezvanicno saznaje, telo pokojnog Simeunovica na obalu je donela reka, a procene istraznih organa su da je telo bilo u vodi duzi period. Podsetimo, nestanak sudije Simeunovica prijavljen je 10. novembra, a poslednji put je vidjen 6. novembra u jednom beogradskom restoranu. Istrazni sudija Nebojsa Simeunovic imao je nekoliko slucajeva poznatih u javnosti, a poslednji je slucaj kada je tuzilastvo zatrazilo da se odredi pritvor za 11 radnika rudnika "Kolubara" i dvojice lidera Demokratske opozicije Srbije Nebojse Covica i Borisa Tadica. Simeunovic je ranije bio i istrazni sudija u slucajevima ubistva generala policije Radovana Stojicica-Badze i saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica 7. februara ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: