Ponedeljak, 22.01.2001.

21:15

OD PONEDELJKA NIZE CENE U "BEOPETROLU"

Izvor: B92

Default images
"Beopetrol" ce od ponedeljka i u veleprodaji prodavati naftne derivate po nizim cenama, koje ce se formirati u zavisnosti od nacina placanja, izjavio je za Radio B92 Milos Kordic, sef Informativne sluzbe ove kompanije. Kordic kaze da su poslednja pojeftinjenja rezultat nove poslovne politike “Beopetrola”, koji ce svoj cenovnik ubuduce formirati iskljucivo na osnovu kretanja cena na svetskom trzistu. ”Nasi partneri od kojih kupujemo motorne benzine i naftu postuju svetski cenovnik, pa nam to omogucuje da se i mi ponasamo trzisno", tvrdi Kordic.

Jedan od najvecih snabdevaca “Beopetrola” je zagrebacka “INA”, a Kordic o saradnji sa ovom firmom kaze da se ona, pre svega, zasniva na orjentacionom ugovoru koji je potpisan na kolicinu od oko 300.000 tona derivata. "Kolicine ce se dogavarati na mesecnom nivou. "Beopetrol" otvara sebi mogucnost da u skladu sa kretanjem cena na svetskom trzistu ugovara i cene i derivate sa zagrebackom INO-m", dodaje Kordic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: