Utorak, 23.01.2001.

18:03

SVIMER: CLANSTVO U SE PODRAZUMEVA SARADNJU S TRIBUNALOM

Izvor: B92

Default images
Nakon sto je Jugoslavija dobila status posmatraca u Savetu Evrope, o stanju u Jugoslaviji govorili su predsedavajuci te organizacije Valter Svimer i specijalni izaslanik za Balkan Klod Frej. Kako javlja izvestac Radija B92, Svimer je istakao vaznost aktivnosti Saveta Evrope u Jugoslaviji, s obzirom na to da se SRJ posle demokratskih promena sprema na ulazak u clanstvo SE. Svimer je, obracajuci se Parlamentarnoj skupstini SE rekao da je tokom svoje posete Beogradu razgovarao o jugoslovenskom clanstvu koje bi podrazumevalu i punu saradnju s Haskim tribunalom. "Predlozio sam da kancelarije SE budu otvorene i u Beogradu i u Podgorici", rekao je Svimer, dodajuci da budzet od milion maraka koji je on predlozio za Jugoslaviju nije odobren.

Sef jugoslovenske delegacije Dragoljub Micunovic zvanicno je pozvao Ser Rasela Dzonstona, predsednika Parlamentarne skupstine Saveta Evrope da poseti Jugoslaviju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: