Utorak, 23.01.2001.

13:50

DA: RATNIM ZLOCINCIMA PRVO SUDITI U SRJ, A ZATIM U HAGU

Izvor: B92

Default images
»Nas narod ima pravo da pociniocima krivicnih dela na teritoriji nase zemlje sudi ovde i on to ocekuje«, ocenio je u petak potpredsednik Demokratske alternative advokat Radoslav Medic. On je, medjutim, dodao da bi ti isti ljudi, nakon sudjenja ovde, trebalo da budu izruceni Medjunarodnom tribunalu za ratne zlocine u Hagu. "Postoji ustavno ogranicenje da se nasi drzavljani ne mogu izruciti stranim drzavama. Ali, izrucenje Haskom tribunalu ne predstavlja ekstradiciju stranoj drzavi, vec medjunarodnoj zajednici", rekao je Medic, prenosi Radio B92.

Potpredsednik Demokratske alternative istakao je da bi saradnja Jugoslavije s Haskim tribunalom bila obostrano korisna. prema njegovim recima, gradjanima i "nasoj pravnoj drzavi potrebno je da se sa sudom saradjuje, jer to podrazumeva prikupljanje dokaza koji ne idu samo na stetu, vec i na korist nase drzave i gradjana". "Tokom dosta dugog perioda cinjeni su propusti, na teritoriji Hrvatske i BIH na vreme dokazi nisu prikupljani, i bojim se da ce mnogi ljudi ostati nekaznjeni ili nedovoljno kaznjeni, samo zato sto se na vreme sa sudom nije saradjivalo", upozorio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: