Ponedeljak, 22.01.2001.

16:48

SRJ DOBILA STATUS SPECIJALNOG GOSTA U SAVETU EVROPE

Izvor: B92

Default images
Savet Evrope odlucio je u ponedeljak, prihvativsi predlog svog politickog komiteta, da SRJ dobije status specijalnog gosta u toj organizaciji. Kako prenosi dopisnik radija B92, to znaci da ce jugoslovenska delegacija, predvodjena predsednikom Veca gradjana Dragoljubom Micunovicem, vec u utorak ucestvovati u radu Parlamentarne skupstine SE. Pored Micunovica, u Strazbur su doputovali i Predrag Filipov iz DOS-a i Miladin Kadic i SNP-a, kao i sef poslanickog kluba SPS-a u Saveznoj skupstini Dmitar Segrt.

Predsednik Parlamentarne skupstine SE, Lord Rasel - Dzonson, na otvaranju prvog ovogodisnjeg redovnog zasedanja, medjutim, od dobrodoslice koju je pozeleo jugslovenskoj delegaciji izuzeo je Segrta kao clana partije koja je, kako je istakao, ponovo za svog predsednika izabrala Slobodana Milosevica. U izjavi za Radio B92 Dmitar Segrt je tim povodom rekao da to nije ocekivao. "O tome cu kasnije razmisljati i preneti svojoj partijskoj skupini, da li cemo mi dalje ucestvovati u tom radu ili ne, o tome ja ne odlucujem", dodao je Segrt.

S obzirom da ce SRJ u Savetu Evrope i ubuduce predstavljati visestranacka delegacija, Dragoljuba Micunovica smo pitali po kom kljucu se ona bira. "Po onom kljucu po kom se inace i bira, znaci iz opozicije i drugih partija. Pored predstavnika DOS-a, tu su poredstavnici SNP-a i poredsetavnici socijalista. Kasnije cemo izabrati isto tako visestranacku delegaciju, sa zamenicima koja ce ovde stalno raditi", rekao je Micunovic.

Predsednik Parlamentarne skupstine SE na konferenciji za novinare posebno je negodovao zbog toga sto je jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica nedavno primio Slobodana Milosevica. "Ne prihvatam argument da osoba koja je optuzena za ratne zlocine moze da bude tretirana kao lider najvece opozicione partije", rekao je Dzonson, isticuci da Milosevic mora da bude uhapsen i predat Haskom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: