RUKOVODSTVO SPS NOVOG SADA PODNELO OSTAVKE

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2000.

10:35

Default images
Rukovodstvo novosadskog odbora Socijalisticke partije Srbije kolektivno je podnelo ostavke na partijske funkcije zbog nezadovoljstva zakljucima vanrednog kongresa socijalista, javlja Beta. Novosadski "Dnevnik" pise da su pored predsednika novosadskih socijalista Pavla Budakova, ostavke podneli potpredsednici Milan Babic, Radmila Rakin-Martinovic, Zivan Mirkov i sekretar gradskog odbora SPS Borislav Samardzic.

Rukovodstvo SPS-a Novog Sada je u obrazlozenju odluke navelo da su zalaganja gradskog odbora socijalista za demokratizaciju partije i realizaciju izbornih i programskih ciljeva, "posle problema koji su se pojavili nakon prvog izbornog kruga", bili "u funkciji jacanja SPS". Novosadski SPS se tada, kako je navedeno, zauzeo i za "kadrovsku obnovu na svim nivoima", prestanak saradnje sa Jugoslovenskom levicom, za programsko priblizavanje i povezivanje sa partijama slicne orijentacije u evropskim zemljama, kao i za "osudu svih clanova SPS koji su na razlicite nacine rusili njen ugled i integritet". "S obzirom da ti zakljucci novosadskog SPS-a u proteklom periodu, ukljucujuci i raspravu na petom kongresu SPS, nisu dobili odgovarajucu podrsku, rukovodstvo gradskog odbora SPS podnosi neopozivu ostavku na svoje funkcije", naveli su socijalisti Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: