Četvrtak, 11.01.2001.

11:30

U CETVRTAK SEDNICA SAVETA ZA ODBRANU RTS-A

Izvor: B92

Default images
U sedistu Nezavisnog udruzenja novinara Srbije u Beogradu u petak ce biti odrzana sjednica Inicijativnog odbora Saveta za odbranu Radio Televizije Srbije, koja ce predstavljati pocetak kampanje sa ciljem da RTS bude drzavna, a ne vladina - rekao je danas v.d. glavnog i odgovornog urednika beogradskog programa RTS-a Branislav Guzina.

On je rekao agenciji SRNA da ova akcija nije politicka borba niti usmjerena protiv nove vlasti, jer je vecina zaposlenih u RTS bila za promene u drustvu, vec "vrsta pritiska na Skupstinu Srbije kao osnivaca RTS da radi u skladu sa zakonom i omoguci neometano objektivno informisanje".

Prema njegovim recima, televizija je u stanju "samoraspadanja", ali postoji drustvena i politicka volja da se to spreci. Guzina je naglasio da RTS ima punu podrsku Narodnog pokreta Otpor, Beogradskog univerziteta, nevladinih organizacija i mnogih javnih i kulturnih licnosti, kao i svih nezavisnih elektronskih i stampanih medija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: