Ponedeljak, 08.01.2001.

19:03

DPS OPTUZUJE MITROPOLIJU DA SVADJA GRADJANE

Izvor: B92

Default images
Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Slavenko Jovanovic u nedelju je optuzio mitropolita Mitropolije Crnogorsko-primorske Amfilohija da svadja gradjane Crne Gore, a Mitropoliju nazvao politickom sektom ciji su, kako je rekao, izdisaji pri kraju. Kako javlja dopisnik Radija B92, Nebojsa Skenderi, Slavenko Jovanovic je, povodom zabrane novinarima drzavnih medija da izvjestavaju sa lozenja badnjaka ispred Cetinjskog manastira u subotu, rekao da je time Amfilohije zabranio pristup narodu i drzavi. Slavenko Jovanovic, koji je i predsjednik Programskog odbora Televizije Crne Gore konstatovao je da Mitropolija Crnogorsko-primorska ne priznaje drzavu u kojoj djeluje, te da joj u toj drzavi nije ni mjesto. "Pitam se cija je to Mitropolija? Da li je to jos jedna politicka sekta koja vec napusta ove prostore? Iako drugu crkvu nazivaju sektom, pokazalo se zaista da su oni politicka sekta ciji su izdisaji pri kraju" - rekao je Jovanovic za danasnje "Vijesti".

Republicki sekretar za informisanje Bozidar Jaredic izjavio je u nedelju da je neshvatljiv stav Mitropolije crnogorsko-primorske da zabrani drzavnim medijima da izvjestavaju o zbivanjima u organizaciji te Mitropolije, ukazujuci da i njeno svjestenstvo ima mogucnost da, kao i svi drugi, reaguje u medijima, te da je to jedini pravi nacin reakcije na pisanje javnih glasila, a ne nikakve zabrane i zatvaranja. "Ako bi isli tom logikom" - dodao je Jaredic - " onda bi mogao da dodje u pitanje i rad Radio Svetigore, glasila Mitropolije, koje se cesto vise bavi politikom i to na grub i neprimjeren nacin, nego vjerskom poukom i duhovnom sferom ljudi sa ovih prostora." Jaredic je na kraju rekao da mudrost mora nadvladati sujete, da smo takvi kakvi smo i da moramo zivjeti zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: