Subota, 13.01.2001.

18:19

CD SA PESMAMA ROK GRUPA NA TEKSTOVE VLADIKE NIKOLAJA

Izvor: B92

Default images
U Kraljevu je u subotu po prvi put predstavljen CD "Pesme iznad istoka i zapada", na kome su se najpoznatiji domaci rok i pop sastavi predstavili sa po jednom pesmom na tekstove vladike Nikolaja Velimirovica. Kako javlja dopisnik Radija B92, Predrag Vostinic, ceo projekat je na ideju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, osmislio i realizovao jeromonah cetinjskog manastira Jovan Culibrk, a na albumu se nalaze 13 pesama najpoznatijih domacih grupa "Partibrejkersa", "Darkwood dub", "357", "Galije", "Bjesova", "Goblina", "Plejboja" i drugih, a tu su i muzicari poznatiji po etno-zvuku, Goran Trajkoski iz "Anastazije" i Svetlana Spajic iz grupe "Moba". Na ovoj kompilaciji se pojavljuju i dve crnogorske i jedna grupa iz Republike Srpske ("Revolt"), a u projektu se pominje i niz poznatih producenata, snimatelja i gostiju iz drugih pop-rock sastava. Tekstovi svih pesama su uzeti iz "Ohridskog prologa" i "Molitava na jezeru" vladike Nikolaja Velimirovica, a muzika je mahom originalna i uglavnom karakteristicna za izvodjace. O svom ucescu u ovom projektu Goran Maric, frontmen grupe "Bjesovi" kaze: "Ovim projektom je oboren i poslednji argument koji je isao u prilog tome da je SPC i Crkva uopste nesto staromodno i kako pripada nekim mracnim periodoma, a narocito sam srecan sto sam ja zapoceo taj lanac muzickog ucesca Crkve u novom periodu."

CD ce se u izdanju Radija Svetigora sa Cetinja u prodaji pojaviti u toku ovog meseca. Nakon predstavljanja, clanovi ovih grupa su otputovali u Vrnjacku Banju gde ce na gradskom trgu, po prvi put svi zajedno, svirati na doceku nove godine po julijanskom kalendaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: