Ponedeljak, 08.01.2001.

19:01

ZIZIC KRITIKOVAO SVILANOVICA

Izvor: B92

Default images
Savezni premijer Zoran Zizic kritikovao je izjavu Gorana Svilanovica, saveznog ministra inostranih poslova, o tome da je Jugoslavija spremna da se Slobodanu Milosevicu sudi u Beogradu, uz ucesce sudija Haskog tribunala. Kako prenosi Fonet, Zizic je u nedelju uvece, u intervjuu Televiziji "Elmag", rekao da Svilanoviceva izjava odstupa od zvanicnog stava savezne Vlade. "Ako je objavljena interpretacija tacna, onda moram reci da to odstupa od stava Vlade, jer je poznato da mi smatramo da to nije moguce, jer Ustav SRJ ne dozvoljava izrucivanje nasih drzavljana stranim zemljama", rekao je Zizic.

U istom intervjuu Zizic je rekao da je "dovoljno samo da se sastane Skupstina Crne Gore i vlada ce pasti". Zizic je dodao da nije izvesno da ce Liberalni savez dati eventualnu podrsku manjinskoj Vladi. "O suverenosti Crne Gore ne treba ni razmisljati. Glasajuci za suverenu Crnu Goru glasali bismo da budemo stranci u svojim porodicama, jer svi imamo rodbinu u Srbiji", naglasio je Zizic, ocenjujuci da do harmonizacije odnosa izmedju Crne Gore i Srbije moze doci i bez referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: