MITROVIC: NISAM PRODAO DEO PINKA DA BIH SE ZASTITIO

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2000.

18:21

Default images
Vecinski vlasnik Radio-televizije "Pink" Zeljko Mitrovic u ponedeljak je inegirao da je prodajom dela kapitala beckoj kompaniji "Mitsui" zeleo da se zastiti od eventualne istrage njegovog poslovanja i nacina na koji je dobijao radio frekvencije i televizijske kanale. Mitrovic je agenciji Beta izjavio da je "Pink" otvoren za reviziju svog poslovanja. "Predlazemo da revizija krene od nas", rekao je on i dodao da "pruza sve garancije" da RTV "Pink" nije imala nikakve koristi od njegove visoke funkcije u Jugoslovenskoj levici. "Pruzam sve garancije da nikada nismo dobili nikakvu pomoc od drzave i da nas je moj politicki zivot, kao kompaniju, samo kostao", rekao je Mitrovic, a na pitanje u kom smislu je "Pink" time ostecen, rekao je: "U svakom smislu, u smislu negativne politizacije same kompanije". On je rekao da je istupio iz clanstva JUL-a i da je "zavrsio sa politickim zivotom", a na pitanje zasto, kazao je da se "oseca delimicno odgovornim za lose izborne rezultate".

Mitrovic je naveo da ce biti ostvarena "programska saradnja na obostranu korist", ali da ce "Pink", kako je rekao, "ostati nepoliticka televizija, ciji je iskljucivi kriterijum da ima sto vise gledalaca". Dodao je da se, medjutim, "moze desiti da u novoj programskoj semi, koja ce startovati od 10. decembra, bude kratkih vesti" o najvaznijim dogadjajima u zemlji. Mitrovic je najavio i da ce "Pink" za oko dva meseca poceti da emituje program iz nove zgrade na Dedinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: