SIMIC: ODVAJANJE SRBIJE I CRNE GORE - IZDVAJANJE KOSOVA

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2000.

00:10

Default images
"Tesko bi bilo zamisliti da bi Kosovo ostalo u bilo kakvoj vezi sa Srbijom", ukoliko bi nakon refereduma doslo do odvajanja Srbije i Crne Gore, smatra saradnik Instituta za medjunarodnu politiku i privredu Predrag Simic. Prema njegovim recima, u nekim "uticajnim krugovima u SAD" SR Jugoslaviju vide kao troclanu federaciju Srbije, Crne Gore i Kosova, sto je "i jedini razlog vezanosti Kosova i SRJ". "Zahvaljujuci periodu Miloseviceve vladavine, u SAD je ojacalo raspolozenje o davanju nezavisnosti Kosovu, ali sigurno do takvih predloga nece skoro doci, jer tesko da bi to moglo proci kroz Savet bezbednosti zbog protivljenja Kine i Rusije", rekao je Simic za "Blic" od ponedeljka, a prenosi Beta.

Govoreci o prijemu u UN, Simic je rekao da ukoliko UN priznaju SRJ kao punopravnu clanicu do kraja ove godine "verovatno ce otpasti zahtev Demokratske partije socijalista o mestu Crne Gore u Generalnoj skupstini UN".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: