JUGOSLAVIJA ZATRAZILA PRIJEM U UN

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

20:42

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izjavio je da je SRJ, posle konsultacija sa Moskvom, uputila pismo Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom clanstva u Ujedinjenim nacijama, javlja Fonet. Kostunica je novinarima na surcinskom aerodromu, po povratku iz Moskve, rekao da je to ucinjeno uz podrsku Ruske federacije. Jugoslovenski predsednik je izjavio i da ce od 1. novembra u Jugoslaviju poceti da pristize gas iz Rusije i da je to reseno direktnim drzavnim ugovorom. To, prema njegovim recima, svedoci o poverenju Ruske Federacije u demokratsku vlast u SRJ.

Jugoslavija je zvanicno zatrazila prijem u Ujedinjene nacije, gde je njeno clanstvo suspendovano 92. godine, saopstio je portparol UN Manoel de Almeida e Silva, javlja Beta. Zahtev je generalnom sekretaru UN Kofi Ananu uputila Savezna vlada. "Pismo smo primili u petak ujutru i razmatramo ga", kazao je portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: