ZANER: DODIK NE MOZE DA UGROZI POBEDU SAROVICA

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2000.

19:43

Default images
Portparol OEBS-a Luk Zaner izjavio je u utorak u Sarajevu da "ne postoji nikakva mogucnost da (predsednicki kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorad) Dodik nadoknadi razliku od oko 25 odsto glasova u odnosu na (predsednickog kandidata Srpske demokratske stranke Mirka) Sarovica", javlja Beta. "Ne vidim kako bi Dodik u tome uspeo jer u ovom trenutku govorimo o oko 1.000 glasova koji dele Sarovica od granice od 50 odsto glasova", rekao je Zaner u specijalnoj izjavi za agenciju Beta.

Dopisnik Radija B92 prenosi reci portparola OEBS-a da su kandidati SDS za predsednika i potpredsednika Republike Srpske Mirko Sarovic i Dragan Cavic dobili 49,8 odsto glasova, sto je za oko 900 glasova manje nego sto je potrebno za pobedu u prvom krugu brojanja. Portparol OEBS-a je najavio aktiviranje preferencijalnog sistema, odnosno drugog kruga brojanja, sto znaci da ce u narednih 24 casa biti prebrojane preferencije koje su najjaci kandidati dobili na listama najslabijih. Po svemu sudeci, prednost Sarovica u odnosu na Milorada Dodika, koja iznosi oko 150.000 glasova, nedostizna, bez obzira sto se pretpostavlja da je Dodik dobio vise preferencijalnih glasova u odnosu na kandidata SDS, javlja dopisnik Radija B92.

Ocena predstavnika OEBS-a je da nijedna stranka na bilo kom nivou izbora nece moci samostalno da formira vlast. SDS sa 36 odsto osvojenih glasova u Skupstini Republike Srpske partnera ce morati da trazi u Partijii demokratskog progresa Mladena Ivanica, koji bi mogao biti novi mandatar za sastav vlade ovog entiteta i, verovatno, u socijalistima Zivka Radisica, dok bi Dodikova stranka Nezavisnih socijaldemokrata trebalo da postane opozicija ovom bloku, javlja Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: