Sreda, 20.12.2000.

00:42

STRAJK UPOZORENJA U BIBLIOTECI GRADA

Izvor: B92

Default images
Zaposleni u Biblioteci grada uputili su otvoreno pismo gradonacelniku Beograda Milanu St. Proticu u kome ga obavestavaju da su u ponedeljak doneli odluku o stupanju u strajk i da su podneli zahtev da se cena rada u ustanovama kulture izjednaci sa cenom rada u prosveti, i to za novembar. Minimalna cena rada u kulturi je 400, a u prosveti 550 dinara. Predsednik strajkackog odbora Vladimir Mijanovic rekao je za B-92 da je strajk upozorenja zakazan za sredu izmedju 12 i 13 sati, a ukoliko ne bude imao efekta, potpuna obustava rada pocece u ponedeljak, 25. decembra i trajace do ispunjenja jedinog zahteva. "Mi zelimo da ovim aktom i cinom strajka ucinimo jedan diskontinuitet u odnosu na prethodnu vlast koja je bila zagovornik jednog potpuno zanemarenog odnosa prema ustanovama kulture. Zelimo da novoj vlasti skrenemo da je neophodno ne samo da se napravi diskontinuitet u pravosudju i drugim organima uprave, nego i u odnosu prema ustanovama kulture", rekao je Mijanovic.

Obavestenje o strajku poslato je i republickom ministru kulture Milanu Komnenicu, kopredsednicima vlade Repulike Srbije, sekretarijatu za kulturu Skupstine grada, Upravnom odboru Biblioteke grada, direktoru Biblioteke grada i gradskom odboru kulture. Gradski sekretar za kulturu Tanja Petrovic izjavila je za Radio B-92 da se u sekretrarijatu "trudimo da ono malo sto oni dobijaju - dobijaju redovno, tako da su plate i materijalni troskovi za novembar vec pokriveni. To je informacija koju javnost mora da zna. Vec smo poreduzeli odlucne korake u pogledu podizanja minimalne cene rada. Mi smo je vec podigli za 30% od kada je nova gradska vlast preuzela skupstinu. Radimo na tome da se poveca minimalna cena rada. Za sada jos uvek ne mogu da kazem koliko, ali cemo u najkracem mogucem roku imati zadovoljavajuci odgovor i dobru vest za sve one koji strajkuju u biblioteci grada, a i za sve one koje, na podrucju kulture, finansira skupstina grada", rekla je Tanja Petrovic za B-92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: