Petak, 22.12.2000.

12:40

CETIRI GODINE OD SMRTI PREDRAGA STARCEVICA

Izvor: B92

Default images
Beogradska porodica Starcevic objavila je u beogradskom listu "Glas javnosti" u petak citulju posvecenu Predragu Starcevicu, koji je poginuo pre cetiri godine ucestvujuci u protestima zbog kradje lokalnih izbora. "Bozijom pravdom, cetvrta godisnjica njegove smrti pada na dan konacnog sloma njegovih krvnika. Ti budi sa andjelima, a oni ce zanavek ostati talog. I ubice koje ce se sada pronaci i urednici koji su odbijali da objave citulju posle pogibije i direktori bolnica koji su danima krili prave uzroke tvoje smrti i bezdusno lagali citavu javnost", pise u citulji, prenosi Beta.

Starcevic je poginuo u Beogradu 24. decembra 1996. godine, kada su pristalice Socijalisticke partije Srbije iz raznih krajeva Srbije dosle u prestonicu na kontra-miting u organizaciji tada vladajuce partije. U Beogradu su tada u jeku bili gradjanski protesti zbog kradje rezultata lokalnih izbora. U sukobima pristalica opozicije i SPS u Beogradu 24. decembra bilo je vise povredjenih, a u centru Beograda tesko je ranjen i pristalica Srpskog pokreta obnove Ivica Lazovic. Na njega je pucao jedan clan SPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: