DALJINSKO GREJANJE NE FUNKCIONISE SVUDA

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2000.

17:37

Default images
Predsednik Izvrsnog odbora grada Beograda Nenad Bogdanovic izjavio je da su od cetvrtka ujutru svi izvori toplote u "Beogradskim elektranama" startovali, ali da, zbog cestih iskljucenja elektricne energije, u mnogim delovima grada podstanice i pumpe ne mogu da funkcionisu, javlja FoNet. Bogdanovic je na konferenciji za novinare optuzio prethodnu gradsku i republicku vlast da su radili "katastrofalno", i da je, zbog toga, nerealno ocekivati da ce se situacija sa grejanjem popraviti pre 15-20. novembra, kada treba da stignu energenti iz donacija iz inostranstva. On je naveo da su akumulacije u hidroelektranama potpuno ispraznjene, ukljucujuci i one koje u ovo doba godine to nikako ne bi smele biti.

Prema Bogdanovicevim recima, gradska vlast je, iz postojecih sredstava u budzetu, kupila 150 tona loz ulja za skole i obdanista, a odvojen je i novac za kupovinu energenata dovoljnih za njihovo grejanje u naredne dve nedelje, "mada na trzistu vlada nestasica mazuta i loz ulja". Najavljujuci da bi u subotu ili nedelju u Beograd trebalo da stigne jedna donacija za grejanje, predsednik gradske vlade je ocenio da je, da bi se glavni grad grejao kako treba, neophodno 50 odsto energenata dobiti na poklon, a drugu polovinu obezbediti iz svojih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: