Nedelja, 24.12.2000.

03:23

ZORAN ANDJELKOVIC O RAZLOZIMA ZA NEUSPEH SPS-A

Izvor: B92

Default images
Generalni sekretar Socijalisticke partije srbije Zoran Andjelkovic saopstio je da je ova stranka obradila glasacke listice sa 67,05 birackih mesta. Prema tim preliminarnim rezultatima DOS je osvojio 174 mandata, SPS 38, SRS 24 i stranka srpskog jedinstva 14 mandata. Ostale stranke nisu uspele da predju cenzus od 5 odsto. Odgovarajuci na pitanje zbog cega je Socijalisticka partija Srbije postigla ovako slab izborni rezultat Zoran Andjelkovic je izmedju ostalog rekao da je za to "kriva medijska satanizacija ove stranke poslednjih dva i po meseca, kao i puc koji je izvrsen 5. oktobra". "Po broju izaslih se vidi da veliki broj pristalica i biraca koji su ranije glasali za SPS sada nije izasao na izbore", kaze Andjelkovic, javlja B92.

Povodom mnogobrojnih najava da ce posle konstituisanja republickog parlamenta doci do hapsenja svih onih koji su zloupotrebili sluzbeni polozaj i ogresili se o zakon i da postoje najave da ce se pokrenuti i pitanje odgovornosti Slobodana Milosevica, Zoran Andjelkovic je rekao: "Vi ste videli da je deo ove kampanje bilo hapsenje i svakako da je to dalo odgovarajuci efekat na biracko telo. Mislim da drzavni organi treba da rade svoj posao kao drzavni organi, a ne da budu u sluzbi politickih obracuna i razracunavanja. Mislim da to nikome ne sluzi - niti poziciji niti opoziciji, niti sluzi nekom buducem razvoju demokratskom razvoju u Republici Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: