IZ STANICE STARI GRAD 5. OKTOBRA OTETO 500 KOMADA ORUZJA

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2000.

15:16

Default images
Tokom demonstracija 5. oktobra u Beogradu gradjani su iz policijske stanice Stari Grad "otudjili" 494 komada naoruzanja, kao i sest hemijskih pusaka i pistolja, rekao je u cetvrtak pukovnik Slobodan Zivanovic, nacelnik Uprave policije SUP u Beogradu, javlja Beta.

On je na konferenciji za novinare u beogradskoj policiji pozvao gradjane da vrate oruzje i naveo da svi koji se odazovu tom pozivu "imaju cvrsto obecanje" SUP-a da protiv njih nece biti preduzete zakonske mere. Pukovnik Zivanovic je dodao da je, do sada, vracena manja kolicina oruzja, ali da policija intenzivno traga za gradjanima koji su otudjili naoruzanje i da ce svi, koji ga sami ne vrate, biti krivicno gonjeni. Na pitanje da li ce SUP "preduzeti mere odgovornosti" prema svojim sluzbenicima koji su bili u smeni kada su demonstranti oteli naoruzanje, Zivanovic je kazao da je "to oruzje stajalo u magacinu koji je obijen", te da je u pitanju "nasilni ulazak, jedna nasilna provala u magacin i oduzimanje".

U spisku oruzja nestalog iz stanice Stari Grad koji je dostavljen novinarima navodi se da su demonstranti oteli: osam mitraljeza, sest puskomitraljeza, 203 automatske puske, tri heklera, 10 snajperskih pusaka, 239 pistolja M-57, 25 pistolja CZ 99, dve hemijske puske i cetiri hemijska pistolja.

Predstavnici policije nisu mogli da odgovore dokle se stiglo "u potraznim radnjama" prema Dusanu Spasojevicu i Miletu Lukovicu, osumnjicenim za ucesce u atentatu na predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica 15. juna u Budvi, a cije izrucenje trazi crnogorski MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: