Četvrtak, 21.12.2000.

21:29

VLADIKA ARTEMIJE: PONOVO IMAMO OSECANJE OSTAVLJENOSTI

Izvor: B92

Default images
Na tribini o Kosovu odrzanoj u cetvrtak uvece u Domu omladine, vladika Rasko–prizrenski Artemije, demonstrirao je svoje nezadovoljstvo odnosom novog predsednika i nove vlasti prema problemima Srba sa Kosova i Metohije rekavsi da se interesovanje nove vlasti prema Kosovu nije ni videlo ni osetilo. "Mi koji smo i za vreme ranijeg rezima isli putem saradnje i dijaloga, po svoj prilici moracemo to i u buduce sami da radimo. Hocu da verujem da ovo osecanje koje imamo ponovo mi na Kosovu, da smo zaboravljeni i ostavljeni, da je to samo zahvaljujuci prezauzetosti novog predsednika. Nadamo se da ce posle ovih izbora i nama na Kosovu granuti sunce, nade, mira i slobode", rekao je vladika Rasko-prizrenski, prenosi B92.

Vladika Artemije je ove reci kritike izgovorio tek nakon sto je tribinu, zbog obaveza, napustio savetnik jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice za unutrasnjo-politicka pitanja Slobodan Samardzic. Samardzic je inace, obracajuci se vladici Artemiju i publici, u kojoj je bio, u poslednjem redu, i kandidat DOS-a za odnose savezne vlade sa UNMIK-om, Momcilo Trajkovic, rekao da je jedan od preduslova za resavanje problema na Kosovu i prevazilazenje razlika izmedju lidera kosovskih Srba. Samardzic je takodje rekao da jos nije napravljen drzavni program za Kosovo, ali kada program bude gotov, drzava ce stati iza njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: