DOS JEDINSTVEN I NA REPUBLICKIM IZBORIMA

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2000.

18:00

Default images
Ekspertski tim Demokratske opozicije Srbije intenzivno radi na raspodeli mandata unutar ovog bloka za predstojeće republičke izbore, rekao je Vojislav Andrić, potpredsednik Nove demokratije, članice koalicije DAN, na konferenciji za novinare ove koalicije. Andrić je naglasio da će DOS i na republičke izbore izaći sa jedinstvenom listom, na kojoj će biti 250 kandidata. Apsolutnu većinu DOS može imati samo ukoliko ponovi rezultate koje je Vojislav Koštunica imao na saveznim izborima, ocenio je Andrić i dodao da ce kampanja biti usmerena na sto veci izlazak gradjana Srbije i da nista nece biti prepusteno slucaju, te da će u kampanju ponovo biti uključene nevladine organizacije. "Demokratska opozicija Srbije nece jahati na vetru ove euforije koja je prisutna" rekao je Andric i izrazio uverenje da ce izborni uslovi biti jos ravnopravniji i daleko povoljniji za DOS i zbog obelezavanja glasaca sprejom i zbog providnih kutija, "ali i zbog toga sto pretpostavljam da vise nikada u ovoj zemlji nikome od nosilaca pravosudnih funkcija u izbornim komisijama nece pasti na pamet da preinacuju izbornu volju gradjana".

Profesor Pravnnog fakulteta dr Stevan Lilić, iz Demokratskog centra, takođe članice koalicije DAN, rekao je da će kampanja za republičke izbore biti skromnija, ali da je, naglasio je, medijska situacija radikalno izmenjena, pa će se javna debata uvesti kao sastavni deo svake izborne kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: