Ponedeljak, 20.05.2002.

19:00

DO KRAJA GODINE PROSECNA PLATA 350 EVRA?

Izvor: B92

Default images
Sef Poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je da je prosecna plata u Srbiji oko 400 maraka i da ce do kraja godine dostici 350 evra. "Mislim da nije previse optimisticki tvrditi da cemo krajem godine imati platu 350 evra i da cemo tako preci granicu siromastva, s tim sto ne treba ocekivati da ce i tih 350 evra biti dovoljno za normalan zivot", rekao je Jovanovic.

On je istakao da su izbori uvek izazov za demokratsko drustvo, ali da sada nisu prioritet DOS i da ce biti raspirani u zakonski predvidjenom roku, 2004. "Raspisivanjem vanrednih izbora bez jasnog politickog motiva ugrozili bismo reforme i stabilnost drustva", ocenio je Jovanovic i dodao da ce ako Vlada izgubi vecinu u republickom parlamentu biti organizovani vanredni izbori po Ustavu i u zakonom definisanom roku od 3 meseca. Prema njegovim recima, Srbija ce se suociti sa izborima vec tokom jeseni, kada ce gradjani odlucivati o predsedniku Republike i predstavnicima u Skupstini novoformirane zajednice Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: