Ponedeljak, 12.08.2002.

09:26

Covic: Nece biti pripajanja juga Srbije Kosovu

Izvor: Beta

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic rekao je da nece biti tolerisane ni "provokacije sa zastavama", niti ideja nekakvog pripajanja delova juga Srbije Kosovu. "Provokacije sa zastavama nece biti tolerisane, sto ce biti i jedan od prvih zadataka nove lokalne vlasti na prostoru opstina Presevo, Bujanovac i Medvedja", kazao je Covic. On je dodao da "nece biti tolerisano ni razmisljanje o nekakvim pripajanjima delova juga centralne Srbije".

Ssefcet Musliju, bivsi politicki lider rasformirane Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje, izjavio je u subotu uvece da ce se albanski odbornici u Bujanovcu zalagati za uvodjenje albanskog jezika kao sluzbenog, kao i za pravo Albanaca da imaju svoju zastavu. Musliju je za jagodinsku TV "Palma Plus" rekao i da je "referendumom iz 1992. godine izrazena narodna volja od preko 90 odsto gradjana Preseva, Bujanovca i Medvedje za pripajanje tog podrucja Kosovu" i dodao da to i sada mora biti "uvazavano". Covic je rekao da Muslijuova poruka "na prvi pogled deluje pozitivno", ali je dodao da bi ta poruka bila pozitivna kada bi Musliju "bio iskren" i da se u "nekim delovima izjave pokazuje kolika je njegova iskrenost". Potpredsednik srpske vlade je rekao da se "zakon se mora postovati", i porucio Sefcetu Muslijuu "da se vrati svom prvobitnom zanimanju i da se kao gradjanin uklopi u to". "U protivnom, mislim da ce imati problema sa zakonima", rekao je Nebojsa Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli: