Subota, 18.05.2002.

19:00

"IZNENADJUJE RELATIVAN USPEH SUVERENISTICKOG BLOKA"

Izvor: B92

Default images
Rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori ne predstavljaju znacajnu promenu, ali u izvesnoj meri je iznenadjenje relativan uspeh struje crnogorskog predsednika Mila Djukanovica, ocenio je savetnik Komisije za evropsku bezbednost i saradnju u Predstavnickom domu Kongresa SAD Robert Hand. Konstatujuci da je bilo ocekivanja da ce crnogorski predsednik pretrpeti posledice zbog prihavatanja Sporazuma o preuredjenju odnosa Srbije i Crne Gore, Hand je rekao da je "dobra vest"

sto to nije uticalo na opredeljenje biraca i da to pokazuje da ce, pored pritisaka Evroske unije za prihvatanje Sporazuma, "narod Crne Gore sam odluciti o svojoj buducnosti". "Narod Crne Gore uocava da postoje razlike u gledistima medju Crnogorcima i da velik broj njih prihvata ideju o zajednickoj drzavi, pod uslovom da Crna Gora ostane Crna Gora, odnosno da sama moze da resava svoje ekonomske probleme", rekao je Hand.

On je ocenio da su se vlasti u Beogradu odgovorno i "bez uplitanja"

postavile prema izbornom procesu u Crnoj Gori i da ce gradjani obe republike sami odluciti kako ce biti sproveden Sporazum o preuredjenju odnosa. "Narod Crne Gore je spreman da prihvati Sporazum i uveri se o njegovu delotvornost, sto je veoma pozitivno primljeno u Vasingtonu", rekao je Hand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: