ZIVKOVIC:USKORO BROSURA O ODNOSIMA GRADJANA I POLICAJACA

Izvor: B92

Petak, 01.12.2000.

00:05

Default images
Savezni ministar za unutrasnje poslove Zoran Zivkovic najavio je da ce savezna policija "preuzeti sve poslove i ingerencije, koje joj po zakonu pripadaju", kao i da ce uskoro biti objavljena brosura o medjusobnom ponasanju pripadnika policije i gradjana. Zivkovic je, u intervjuu listu "Politika ekspres", naglasio da ce policija, nakon republickih izbora, zakazanih za 23. decembar, biti "redefinisana" i da "vise ne sme biti garda jedne stranke, vec iskljucivi zastitnik gradjana".

On je rekao i da ce na saveznom nivou, "kako je uobicajeno i u svim drugim zemljama", biti formirana Sluzba drzavne bezbednosti, ali da to ne znaci "da je nece biti i u republikama". "Savezno ministarstvo za unutrasnje poslove ce insistirati na povratku savezne policije na granicne prelaze i obezbedjenje granica", rekao je Zivkovic, navodeci da ce, "ukoliko drzava opstane...to biti realizovano vec u drugom kvartalu iduce godine".

"Posebno bih naglasio da ce policija na svim nivoima neprekidno biti izlozena kontroli, prvenstveno javnosti, ali i parlamentarnoj i unutrasnjoj", rekao je Zivkovic. Prema njegovim recima, sledece godine doci ce i do obnavljanja saradnje sa Interpolom, te da ce ta organizacija pruziti pomoc jugoslovenskoj policiji, koja poseduje "potpuno zastarelu opremu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: