GASPROM SMANJUJE ISPORUKE GASA JUGOSLAVIJI

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2000.

16:31

Default images
Ruska kompanija Gasprom saopstila je u cetvrtak da smanjuje isporuke gasa Jugoslaviji sa 4,2 miliona na tri miliona kubnih metara dnevno zbog toga sto nema garancije o placanju tih isporuka, javlja FoNet. Kako podseca Rojters, Rusija je obustavila isporuke gasa Jugoslaviji u junu zbog neisplacenog duga od 325 miliona dolara. Ruski gas je ponovo potekao u novembru posto je Jugoslavija pristala da da drzavne garancije za pokrivanje tog duga. Sada se, medjutim, pojavio i problem neplacanja novih isporuka. Predstavnik Gasproma je izjavio da od 10. novembra, medjuvladnina komisija razmatra to pitanje, ali, kako je rekao, "niko ne placa za nas gas".

On je rekao i da Gasprom ocekuje da ce se medjuvladina komisija saglasiti da Rusija odobri Jugoslaviji dodatni kredit od 30 miliona dolara koji bi mogao biti iskoriscen za placanje isporucenog gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: