NASTAVLJENO SUDJENJE OFICIRU VJ I DVOJICI REZERVISTA

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2000.

19:37

Default images
Pred Vojnim sudom u Nisu u ponedeljak je nastavljeno sudjenje oficiru Vojske Jugoslavije i dvojici rezervista koji su optuzeni za ubistvo dvoje Albanaca tokom proslogodisnjeg rata na Kosovu. Optuzeni su major VJ Dragisa Petrovic, kao i dvojica civila Nenad Stamenkovic i Tomica Jovic. Prema optuznici niskog Vojnog tuzilastva, oni su okrivljeni da su 29. marta 1999. godine u selu Gornja Susica, pored Pristine, ubili bracni par Krasnici, Feriza i Rukiju iz tog sela, javlja dopisnik ANEM-a iz Nisa, Dragana Cvetkovic.

Kao svedok saslusan je pukovnik Mirko Krstovic istrazni sudija Vojnog suda u Nisu. On je negirao primedbe svedoka sa prethodnog rocista da je koristio nedozvoljene metode u istraznom postupku i pored ostalog da je ucenjivao svedoke i da im je pretio zatvorom od 5 godina ukoliko ne potvrde unapred predocene izjave koje je on od njih trazio. Pomenuti svedoci, medjutim, ostali su pri izjavama od 16. novembra koje terete Krstovica. Odbrana je i na ovom rocistu zastupala stav da je citav postupak posledica licne netrpeljivosti oficira Ljubise Micica po cijoj je prijavi postupak pokrenut, a koji je saslusan 16. novembra i oficira Dragise Petrovica koji je optuzen za ubistvo. Medjutim, na ovom rocistu je saslusan svedok pukovnik Timosenko Miladinovic koji je izjavio da iako je Micic otisao na skolovanje u Generalstab posle povlacenja Petrovica sa istog po pokretanju krivicnog postupka to nema nikakve veze sa citavim slucajem. Sudjenje oficiru Dragisi Petrovicu optuzenom za podstrekivanje i rezervistima Nenadu Stamenkovicu i Tomici Jovanovicu za ubistvo dvoje kosovskih Albanaca, bice nastavljeno 12. decembra Vojnom sudu u Nisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: