U SUBOTU KONGRES SPS

Izvor: B92

Petak, 24.11.2000.

21:12

Default images
Socijalisticka partija Srbije u subotu ce odrzati vanredan Kongres na kome ce biti izabrano rukovodstvo stranke. Najzanimljivija informacija koja se ocekuje sa Kongresa je da li ce Slobodan Milosevic ponovo biti izabran za predsednika partije. "Blic" je preneo izjavu neimenovanog izvora da ce Milosevic, i pored prethodnih najava, ipak imati protivkandidata, i to Branislava Ivkovica. S druge strane, funkcioner SPS Zoran Andjelkovic izjavio je za Radio B92 da ce sastav novog Glavnog odbora SPS “90 posto ciniti novi ljudi”, a da ce Milosevic biti jedini kandidat za predsednika stranke. "Kada je rec o Ivkovicu, on je sednici Glavnog osdbora izjavio da odustaje od kandidature i to je njegovo pravo, tako da je za kandidata odredjen Slobodan Milosevic", rekao je Andjelkovic. Sagovornik Radija B92 koji je zahtevao anonimnost, ostavio je otvorenim i da Milosevic bude jedini kandidat i da se jos neko, mozda bas Ivkovic, nadje na listi za izbor predsednika SPS, napominjuci da i delegati Kongresa na licu mesta imaju pravo da predlazu kandidate.

Ono sto se sigurno zna je da Kongres pocinje u 10 casova u Centru "Sava" i da ce se odrzati iza najstroze zatvorenih vrata. Ulaz ce biti dozvoljen samo novinarima Radija i Televizije "S" i novog SPS dnevnika "24 casa". Na pitanje zasto je doneta odluka da se Kongres odrzi iza zatvorenih vrata, Andjelkovic je za B92 rekao da "nijedan skup gde je 3.000 ljudi ne moze biti zatvoren i da se uvek zna ko je sta rekao". "I na ovom Kongresu bice dosta novinara i bice dosta otvoren za javnost", rekao je Andjelkovic.

Kako saznaje B92, postoji mogucnost da Kongres “zbog izbora rukovodstva, traje do kasno u noc”, pa je Radiju B92 receno da bude “u pripravnosti” za poziv na konferenciju za novinare, predvidjenu posle Kongresa. “Mi razumemo zainteresovanost svih novinara za ovaj skup i trudicemo da ih sve zadovoljimo, pa i Radio B92”, receno je u informativnoj sluzbi SPS. Radio B92 se nalazio na 'crnoj listi' redakcija kojima nije bilo omoguceno da prate predizborne skupove socijalista.

SPS je u petak napustila jos jedna grupa vidjenijih clanova. To su nekadasnji urednik redakcije kulture Radio-televizije Srbije i nesudjeni kodirektor Nove RTS Dragan Kolarevic, upravnik Narodnog muzeja Bojana Boric Breskovic, bivsi dekan Fakulteta likovnih umetnosti Moma Antonovic, bivsi direktor Urgentnog centra, dr Vladimir Djukic, bivsi urednik Drugog programa Radio Beograda Dragan Babic, nekadasnji zamenik ministra telekomunikacija Aco Stefanovic i sekretar Kulturno prosvetne zajednice Beograda Zivorad Ajdacic. "Pripreme za Kongres nisu nas uverile da ce do zeljenog i ocekivanog reformisanja partije doci, odnosno da ce Kongres umeti da odgovori kako da se SPS preobrazi u savremenu demokratsku partiju", navodi se u njihovom saopstenju za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: