Sreda, 17.01.2001.

09:44

MESIC-DJUKANOVIC

Izvor: B92

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je da su razlozi za stvaranje crnogorske platforme za redefinisanje odnosa u Jugoslaviji motivisani privrednom reformom, demokratizacijom i ukljucivanjem Crne Gore u evroatlantske integracije. Djukanovic je na konferenciji za novinare u Zagrebu, posle razgovora s hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesicem, istakao da u komunikaciji sa Srbijom, Crna Gora nudi samo dijalog. "Mi spadamo u one drzave u ovom delu Evrope koje smatraju da su ratovi definitivno ostali iza Jugoistocne Evrope. Mi smo uvereni da Crna Gora mora upravljati svojom sudbinom da bi mogla da odredjuje dinamiku tih procesa, jer sebe vidimo u drustvu razvijene Evrope", rekao je Djukanovic, javlja B92.

Stjepan Mesic je izjavio da se nada da vise nece biti neocekivanih dogadjaja na ovim prostorima, kao i da nema vise straha od ratnih sukoba, dodavsi da su svi izvukli pouke iz onoga sto se dogadjalo u poslednjih 10 godina. "Svi su ostali u svojim granicama, a pogledajte koliko je stete naneseno, koliko je zrtava, koliko stete imaju svi. A da se politickim dijalogom ovo resavalo, svi bismo bili u drugacijoj poziciji i pri tom mislim na sve drzave proistekle iz SFRJ. Pretpostavljam da ce sva otvorena pitanja resavati politicki i u demokratskom dijalogu", zakljucio je Mesic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: