Utorak, 16.01.2001.

17:30

ZORAN SLAVNIC TUKAO DOPISNIKA BBC IZ BEOGRADA?

Izvor: B92

Default images
Dopisnik Bi-Bi-Si-ja iz Beograda Dzeki Roland podnece krivicnu prijavu protiv bivseg kosarkasa Zorana Slavnica zbog fizickog napada. Prema recima Dzeki Roland, u poslednjih nedelju dana Slavnic ju je dva puta napao na ulici, udarajuci joj samare i vredjajuci je. Objasnjavajuci sta se desilo, Dzeki Roland je za B92 rekla da "ju je u roku od nedelju dana dva puta na ulici fizicki napao covek koji se zove Zoran Slavnic". "Prvi put se naljutio na mene, zbog toga sto sam hodala ulicom ispred njegovog sportskog BMW. Trazio je od mene da se sklonim sa ulice, a kada je cuo da govorim engleski poceo je da me vredja, govoreci 'Jebem ti tvoju zemlju'. Potom je izasao i udario me tri puta u lice, nakon cega sam se jedva izvukla uz pomoc nekih slucajnih prolaznika. Drugi put se to desilo u utorak. Prolazila sam ulicom i videla njegova kola, prisla sam da proverim da li je to stvarno njegov auto. On me je ugledao, pokusala sam da pobegnem, ali me je ponovo maltretirao udarajuci me u lice. Na kraju, kada sam uspela da se oslobodim, on mi je dobacio 'Ako ti treba moje ime, ja sam Zoran Slavnic, proslavljeni kosarkas, imam veze svuda i ne mozes mi nista'", izjavila je Roland, dodavsi da je ceo slucaj prijavila policiji, ali da su joj tamo rekli da ce proveriti identitet napadaca i izdati upozorenje. Zbog toga je, kaze Roland, Bi-Bi-Si odlucio da podrzi njenu privatnu tuzbu protiv Slavnica. Na pitanje Radija B92 da li je i ranije imala slicnih neprijatnosti, Roland je odgovorila da je "u Jugoslaviji vec dve godine i da ima mnogo prijatelja medju Srbima". Cak i tokom bombardovanja nisam osetila neku agresiju ili neprijatnost od ljudi ovde. Zao mi je samo sto sam par dana pred odlazak iz Beograda dozivela ovako nesto, jer je trebalo da iz ove zemlje odem s pozitivnim osecanjima i mnogo prijatelja”, rekla je Dzeki Roland za B92.

Sa druge strane, u izjavi za B92, Zoran Slavnic je demantovao verziju price Dzeki Roland, tvrdeci da je nije udario. Opisujuci dogadjaj od proslog cetvrtka, Slavnic je ispricao da je kolima prolazio ulicom Strahinjica Bana kada je jedna zena izasla na ulicu, telefonirajuci preko mobilnog telefona. "Svirnuo sam joj da se pomeri, a onda mi je ona pokazala srednji prst. Preprecio sam joj automobilom prolaz i upitao je u cemu je problem, a ona me je opsovala na engleskom. Potom mi se unela u lice sve vreme govoreci na engleskom - udari me. Posle nekoliko unosenja samo sam joj rukom odgurnuo levi obraz", rekao je Slavnic i dodao da joj se potom predstavio, kako bi joj dokazao da nije kriminalac, vec poznati sportista. O danasnjem dogadjaju, Slavnic je rekao da je nije udario, kao sto tvrdi. "Negde oko 11 sati bio sam ispred zgrade kod svog automobila i ucinilo mi se kao da cujem da me neko zove po imenu. Video sam tu istu zenu koja se krece prema meni. Rekla mi je da me je tuzila, a ja sam je upitao da li je normalna. Potom je iz cista mira pocela da vice 'upomoc' i onda je uzela mobilni da nekoga pozove", ispricao je Slavnic. "Ona je na 'perfect english' rekla 'f... you'. - Molim? O cemu se radi? - Kriminalna kola, 'criminal country', rekoh: Je l' imas ti neki problem? i tako, to je bila jedna diskusija. Nisam mogao da verujem ka sam posle pricao drugovima, rekli su mi da nije mozda skrivena kamera!", kaze Slavnic za B92. Upitan sta misli o tome sto je BBC najavio podnosenje krivicne prijave protiv njega, Slavnic kaze: "Ne znam cime se to bavi BBC, a ja kao muskarac, bilo bi mi ispod casti da podignem ruku na neku zenu, a ona je preterala, i kazem, u jednom trenutku sam pomislio da nesto stvarno nije nesto namesteno. Taman posla da reagujem kako bih reagovao u nekoj drugoj situaciji, ali kad sam video da je strankinja, mogao sam jos da je izvredjam, ali nikako da podignem ruku. Ponavljam, kad mi se peti put unela u lice govoreci - 'hit me, hit me', 'f... you', tad sam je odgurnuo, jer da sam je udario sigurno bih joj polomio vilicu. Vrlo se drsko, bezobrazno, bahato ponasala. Jednostavno, zelela je nesto da isprovocira, nije to dobila, pa sad valjda, ne znam sta zeli", kaze Slavnic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: