Ponedeljak, 15.01.2001.

17:15

KOSTUNICA NECE PRIMITI DEL PONTE

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popovic izjavio je da predsednik SRJ Vojislav Kostunica nece primiti glavnog tuzioca Haskog tribunala Karlu del Ponte, koja bi trebalo da dodje u Jugoslaviju 23. januara. Popovic je na konferenciji za novinare rekao da Kostunica moze da prima predsednike drzava, predsednike vlada, a da "Del Ponte nije ni jedno ni drugo, nije cak ni ministar spoljnih poslova neke zemlje, ni ambasador koji donosi akreditive". "Dan gospodina Kostunice traje 24 sata, a gospodja Del Ponte nije dovoljno visoko u nekoj hijerarhiji kako bi je i gospodin Kostunica primio", rekao je Popovic. Na pitanje da li postoji opasnost da medjunarodna zajednica uvede sankcije kao sto je to nekad uradila kada je Slobodan Milosevic odbio da saradjuje s Tribunalom, Popovic je rekao da ne veruje da u ovom momentu postoji opasnost od uvodjenja sankcija. "Mozda kroz nekoliko meseci, u svakom slucaju mi smo otvoreni za svaku vrstu razgovora, pa i oko modeliteta saradnje s Tribunalom. Postoji neki minimum nasih interesa koji cemo braniti. Ako i takva pretnja postoji, ona nije direktna, verujem da cemo to otkloniti vremenom", rekao je Popovic, prenosi Fonet.

Florans Hartman, portparol glavnog tuzioca Haskog tribunala Karle del Ponte, izjavila je da ce "Del Ponte 23. januara doci u Beograd u dvodnevnu ili trodnevnu posetu, da bi se sastala sa saveznim vlastima i drugim zvanicnicima, a ocekuje se i sastanak s predsednikom Kostunicom", javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: