SKUPSTINA VOJVODINE PREUZELA TELEVIZIJU NOVI SAD

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

15:53

Default images
Skupstina Autonomne Pokrajine Vojvodine preuzela je u sredu rukovodjenje nad Radio-televizijom Novi Sad, javlja Radio B92. Ovo je prva insititucija koja se vratila pod pokrajinsku nadleznost nakon izbora nove vlasti. Za vrsioce duznosti generalnog direktora RTV NS izabran je Aleksandar Kravic, glavnog i odgovornog urednika Slavisa Grujic, a predsednika Upravnog odbora Laslo Joza. Predsednik pokrajinske Skupstine Nenad Canak saopstio je da je najvise predstavnicko telo Pokrajine preuzelo privremeno rukovodstvo nad tom medijskom kucom. "Postavljeni vrsioci duznosti obavljaju svoje duznosti do konacnog resenja statusa RTV NS. Skupstina APV obavezuje RTV NS EPS, i Upravni odbor Nove RTS da se taksa na brojilo, do eventualnog ukidanja, a na ime iznosa za proizvodnju programa RTV NS uplacuje na poseban ziro racun RTV NS za koji se deponuje potpis lica imenovanog za vd generalnog direktora RTV NS", rekao je Canak.

Pokrajinski parlament imenovao je u sredu i rukovodstva svih novinskih kuca ciji je osnivac. Za vd direktora JP "Dnevnik" izabrana je Vera Soti, dok je novi v.d. odgovornog urednika "Dnevnika" Petar Petrovic, inace predsednik Nezavisnog drustva novinara Vojvodine. Novi v.d. direkotra JP "Forum" je Sombati Zoltan, a na mestu odgovornog urednika Madjar soa, samo u v.d. stanju, ostala je Erzebet Marjanov.

Skupstina Vojvodine obrazovala je Anketni odbor za borbu protiv korupcije i kriminala, na cijem celu se nalazi Miodrag Vukotic (clan Socijademokratije), koji je izabran i za cetvrtog potpredsednika Skupstine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: