KARAICIC (PDS) O LISTAMA

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2000.

16:05

Default images
Clan Glavnog odbora Pokreta za demokratsku Srbiju Boris Karaicic izjavio je da unutar ekspertske grupe DOS koja treba da formira poslanicku listu za predstojece izbore i dalje postoje problemi i da dogovora jos nema. On je potvrdio da su problem "aspiracije nekih stranaka da dobiju vece procente na listi u odnosu na septembarske izbore". “Zarad viseg interesa potrebno je da se svi ravnomerno odreknemo dela kolaca”, rekao je Karaicic i dodao da "je bilo malih pomaka u smislu nacina raspodele". "Predvidjeno je da se naprave dve liste, jedna do 126 mandata i druga do 182 mandata, na koliko DOS racuna prema rezultatima anketa. Svako ko je nezadovoljan mogao bi da se nadje u okviru te druge liste", rekao je Karaicic u sredu na konferenciji za novinare.

Predsednik PDS Momcilo Perisic rekao je da ce o problemima oko sastavljanja poslanicke liste u sredu raspravljati lideri DOS. Kako se nazvanicno saznaje, nekoliko stranaka trazi povecanje svoje kvote na zajednickog izbornoj listi. Izvor Radija B92 rekao je da DSS na osnovu skoka popularnosti u postizbornom periodu trazi 35 odsto liste DOS, sto je skoro duplo vise nego sto je imala na listi pred izbore 24. septembra, kada joj je pripalo 18 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: