SPS, JUL I RADIKALI KRITIKOVALI ZIZICEV EKSPOZE

Izvor: B92

Nedelja, 05.11.2000.

00:11

Default images
Na zajednickoj sednici oba veca saveznog parlamenta poslanici Srpske radikalne stranke, Socijalisticke partije Srbije i Jugoslovenske levice ostro su kritikovali Zizicev ekspoze, ocenjujuci da je uopsten, neiskren i da zapostavlja problem Kosova, a da je nova vladajuca koalicija neprirodna, javlja Beta. Vise od sedam sati rasprave svelo se na medjusobne optuzbe radikala i socijalista, s jedne, i poslanika DOS-a, jedne od clanica nove vladajuce koalicije, s druge strane. Sef poslanicke grupe SPS Dmitar Segrt ocenio da je u Zizicevom ekspozeu samo recenica o povratku i nadoknadi crkvene imovine konkretna, a da je "sve ostalo ili pokusaj da se kaze dobra namera ili obicna politicka formulacija". Jovan Zebic iz SPS-a uputio je zamerke sto program isuvise racuna na resavanje problema zemlje inostranim sredstvima, kao i da je vise mesta u njemu moralo naci prilagodjavanje kreditne i monetarne politike jugoslovenskom trzistu i prilikama na njemu. Poslanik SPS-a Ivica Dacic rekao je da podrzava neke stavke u ekspozeu Zizica, poput povratka u medjunarodnu zajednicu, a istovremeno je ocenio da je zahtevom za prijem SRJ u UN "prekrsen Ustav". Socijalisti su uglavnom kritikovali program nove Vlade zbog neinsistiranja na medjunarodnopravnom kontinuitetu SRJ sa bivsom SFRJ.

Savezni poslanik i predsednik JUL-a Ljubisa Ristic ocenio je da je predlozeni program Vlade "lazan".

Zizic, koji je i potpredsednik Socijalisticke narodne partije, rekao je da ce "kvalitetan rad Vlade biti obezbedjen kroz konstruktivnu raspravu, pa i svadju", a da ce, kada se dodje do resenja, svi iz Vlade stati iza te odluke. Poslanici DOS-a ukazali su da ce nova Savezna vlada biti formirana iz "krajnje nuzde", jer je cine politicke snage koje su na izbore "izasle na potpuno suprotnim pozicijama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: