Sreda, 03.01.2001.

15:46

TANJUG ODLOZIO STRAJK

Izvor: B92

Default images
Zaposleni u drzavnoj novinskoj agenciji Tanjug nisu u sredu odrzali ranije najavljeni strajk upozorenja. Kako prenosi Radio B92, umesto strajka, za cetvrtak je dogovoren sastanak predstavnika sindikata "Nezavisnost" sa predstavnicima savezne Vlade.

Strajk je trebalo da upozori na nezadovoljstvo zaposlenih u ovoj agenciji odlukom Savezne Skupstine da za Tanjug u ovoj godini iz budzeta izdvoji 30 miliona dinara, a da prosecna plata ne prelazi 2.200 dinara. Kako je Radiju B92 rekao poverenik sindikata »Nezavisnost« i dezurni urednik unutrasnje rubrike Dragoslav Vasic, od strajka se odustalo zbog toga sto je Vlada zaposlenima "izasla u susret" obecavsi sastanak u cetvrtak, kome bi trebalo da prisustvuju sekretar za informisanje Slobodan Orlic i, "najverovatnije", premijer SRJ Zoran Zizic. "Pokusavamo da nadjemo najbolje resenje, jer su clanovi sindikata Nezavisnost ocenili da nemamo mnogo razloga da kritikujemo novu vlast, za koju smo inace, svi i glasali, da je nasledje stare vlasti zaista veliko, tesko i bremenito, i da poikusamo da nadejmo zajednicki jezik jer nema ni jednog razloga da se drzavna agencija ukine", dodaje Vasic.

Od ovog sastanka, kojem ce prisustvovati i privremeno rukovodstvo agencije, kao i predstavnici svih sindikata, zaposleni u Tanjugu ocekuju i da se imenuje direktor i upravni odbor agencije, s obzirom da vec tri meseca od smrti Dusana Djordjevica, direktora i glavnog i odgovornog urednika Tanjuga, ova kuca nema legalno rukovodstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: