Četvrtak, 04.01.2001.

00:25

POSMATRACKA MISIJA EU NA PUTU BUJANOVAC-KONCULJ-GNJILANE

Izvor: B92

Default images
Savezni ministar za nacionalne i etnicke zajednice Rasim Ljajic i politicki savetnik komandanta KFOR-a Son Saliven dogovorili su se da ce od cetvrtka za saobracaj biti otvoren regionalni put Bujanovac-Konculj-Gnjilane. Ljajic je u izjavi za B92 rekao da ce narednih nedelju dana bezbednost tog puta kontrolisati posmatracka misija Evropske unije. “Cilj njihovog angazovanja je da se stvore preduslovi za potpunu normalizaciju saobracaja u celom regionu”, izjavio je Rasim Ljajic. On je dodao da je Salivenu ukazano i da naoruzani Albanci krse sporazum na koji su se proslog petka usmeno obavezali:

"Nastojali smo da ukazemo na krsenje odredbi tog ugovora kao i na cinjenicu da su se u selu Lucani pojavili novi bunkeri, novi polozaji, naoruzanih albanskih ekstremista, i da takvi postupci ne vode normalizaciji prilika na ovom podrucju. Ja sam izrazio spremnost nase vlade da ucini sve na potpunoj normalizaciji prilika i na pokusajima koje cinimo da integrisemo lokalnu albansku zajednicu i nase demokratsko drustvo".

Rasim Ljajic je rekao i da je sa Sonom Salivenom razgovarano i o situaciji na Kosovu kao i krsenju rezolucije UN 1244. “Za sve ekscese koji se budu desavali na administrativnoj granici kao i na Kosovu odgovornost nece snositi nasa strana, vec medjunarodne snage i albanski ekstremisti koji se ne trude postuju rezoluciju UN”, rekao je Ljajic.

"Mi smo postovali sve odredbe ugovora i sve sporazume koje smo dosad postigli sa predstavnicima medjunarodne zajednice. To nameravamo ciniti i dalje. Mi vise nismo 'bad gays' kao sto je dosad slucaj bio. Nastojimo da ove probleme resimo na demokratski nacin i da pokazemo potpuni diskontinuitet u odnosu na prethodni Milosevicev rezim", izjavio je ministar Ljajic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: