Ponedeljak, 01.01.2001.

15:33

RACAN OPTUZIO BUDISU DA JE OTEZAO PREGOVORE HRVATSKE I HASKO

Izvor: B92

Default images
Hrvatski premijer i predsednik SDP-a Ivica Racan optuzio je na sastanku "vladajuce sestorke" predsednika HSLS-a Drazena Budisu da je "otezao pregovore Hrvatske sa glavnim tuziocem Haskog suda Karlom del Ponte, jer je namerno otkrio medijima da je Tribunal optuzio generala Petra Stipetica".

Kako u poslednjem broju pise zagrebacki "Nacional", na sastanku lidera vladajuce sestorke, koji je odrzan 21. decembra, pokazalo se da neki od njih smatraju da Budisa ima "paralelne veze" sa Hagom, bez znanja Vlade Hrvatske, ili preko "dobro upucenih domacih obavjestajnih strucnjaka", prenosi Srna.

U raspravi je izrazena sumnja da je odgovornost generala Stipetica inicirana iz Hrvatske i da je posledica nerasciscenih odnosa u Glavnom stabu, koji kontrolisu hrvatski predsednik Stjepan Mesic i MORH, koji je pod kontrolom HSLS-a. Budisa je pokusavao da objasni da su mediji otkrili istinu o slucaju Stipetic, a ne "on koji je naknadno samo potvrdio njihove navode".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: