DRASKOVIC: SPO NECE DOPUSTITI DALJE CEPANJE SRBIJE

Izvor: B92

Subota, 28.10.2000.

15:23

Default images
Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic izjavio je da ce, ukoliko Crna Gora postane suverena drzava, i Kosovo postati nezavisno i da nece biti nacina da se ono ponovo vrati u okvire Srbije bez novog rata sa NATO. Kako prenosi Beta, u intervjuu za jagodinsku televiziju Palma plus, Draskovic je optuzio Ameriku da je "tvrdila je da je nad vecinskim narodom na Kosovu izvrsen genocid, a ne pita se sta je sa Srbima koji su cinili preko 50 odsto stanovnistva Kosova", kao i da "preko svog visokog predstavnika nastupa sa gotovim projektom da Kosovo treba da bude nezavisno jer se mora postovati princip vecinskog naroda koji tamo zivi".

Predsednik SPO je od zagovornika promene statusa Vojvodine i Sandzaka zatrazio da "otvore karte" i porucio da njegova stranka, bez obzira na rezultate predstojecih republickih parlamenatrnih izbora, nece dopustiti dalje cepanje Srbije. "Vec sad se cuju izjave da je Srbija od Save do Vranja i od Drine do Timoka. Cak i same takve izjave predstavljaju nacionalnu izdaju. Dok je jednog u SPO, to necemo dati, jer SPO je branilac Srbije i demokratije", rekao je Draskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: