Ponedeljak, 02.09.2002.

19:36

Hrvatska: vracanje imovine do kraja godine

Izvor: SRNA

Default images
Hrvatski ministar inostranih poslova Tonino Picula istakao je na sastanku sa koordinatorom za jugoistocu Evropu visokog komesarijata UN-a za izbeglice Vernerom Blaterom da se hrvatska Vlada obavezala da ce zavrsiti proces vracanja zauzete imovine do kraja godine - saopstilo je hrvatsko Ministarstvo inostranih poslova.

"Picula je naglasio da Vlada Hrvatske preduzima mjere za povratak preostalih prognanika i izbjeglica kroz ubrzanu obnovu ratom unistenog stambenog fonda i infrastrukture i radi na stambenom zbrinjavanju, ekonomskoj revitalizaciji podrucja povratka" - navodi se u saopstenju. U saopstenju se dodaje da je Blater pohvalio aktivnosti hrvatske Vlade na planu povratka prognanika i izbeglica, te vracanja imovine, kao i da je predlozio da hrvatska Vlada u cilju daljeg podsticanja povratka pojaca rad na pitanjima drzavljanstva i vracanja imovine, odnosno stanarskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: