Vlada podržava izbor roditelja ubijene dece u Školski odbor Ribnikara

Vlada Srbije smatra da u Školskom odboru treba da budu roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar", potvrđeno je za b92.net.

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2023.

15:53

Vlada podržava izbor roditelja ubijene dece u Školski odbor Ribnikara
Foto: Profimedia

Nakon što je Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" odbio izbor predstavnika roditelja ubijene dece u Školski odbor, javnost je ostala iznenađena. Međutim, ovo još uvek nije konačna odluka nego će o izboru biti reči narednih dana.

Vlada sa pažnjom prati razvoj situacije vezane za izbor članova Školskog odbora OŠ "Vladislav Ribnikar" i smatra da je odluka Saveta roditelja da pri izboru članova Školskog odbora ne uključi predstavnika roditelja dece koja su tragično stradala, duboko pogrešna.

U Vladi smatraju da bi izbor predstavnika roditelja stradalih u Školski odbor nakon tragedije koja se desila u školi, trebalo da predstavlja važan čin empatije i pijeteta, simbolično pokazivanje podrške porodicama koje su pretrpele gubitak i afirmacija zajedničke posvećenosti da se iz teških iskustava izvuče pouka i stvori sigurnije okruženje za sve učenike.

Uključivanje ovih roditelja u donošenje odluka u Školskom odboru takođe šalje snažnu poruku o važnosti zajedništva i solidarnosti u suočavanju sa posledicama tragedije, podstičući kolektivni napor da se iz tragedije izraste u jaču i kohezivniju zajednicu.

Inače roditelji ubijene dece za sutra ujutru su najavili protest ispred škole, zbog, kako tvrde, kašnjenja sa izgradnjom Memorijalnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: