Ponedeljak, 25.12.2000.

21:27

SA STRUJOM BOLJE U SREDU?

Izvor: B92

Default images
U "Elektroprivredi Srbije" ocenjuju da ostriji rezim restrikcija daje rezultate. Zamenik generalnog direktora EPS Dragan Batalo izjavio je za B92 da ce jos u utorak trajati rezim iskljucenja tri grupe istovremeno na po osam sati. "Gotovo je izvesno da cemo u sredu imati olaksanje. Do tada mora ovako, lecenje mora da bude bolno, tu nema govora. Inace cemo kompletno propasti i sve elektrane ce nam ispasti iz sistema", rekao je Batalo. "Prosle godine mi smo imali struje za vreme bombarsdovanja, imali smo puna jezera, a sada su nasa jezera prazna. Ovo je jedini nacin, mi imamo pretnje iz interkonekcije, od suseda koji su nas dugo pomagali, da ce nas i oni iskljuciti. sve to dovelo bi do velikog kolapsa i budite ubedjeni da ce biti bolje, ja samo molim za strpljenje", zakljucio je Batalo.

Penzionisan inzenjer EPS Radmilo Savic tvrdi, medjutim, da se restrikcijama ne postize usteda struje. "Mi mozemo iskljuciti celu Srbiju, a ta Srbija ce opet ukljuciti svoje grejalice kada dodje struja i to punim kapacitetom. Moglo je da se ide na iskljucenje onih naselja koja se greju iskljucivo na struju - Sremcicu, Kaludjericu, divlja naselja i besne vile na Dedinju, koji greju svoje bazene i biljke", rekao je Savic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: