Subota, 09.12.2000.

22:49

VRHOVNI SUD SAD OBUSTAVIO RUCNO PREBROJAVANJE NA FLORIDI

Izvor: B92

Default images
Vrhovni sud SAD u subotu uvece je tesnom vecinom podrzao zahtev predsednickog kandidata Dzordza Busa Mladjeg da se obustavi rucno prebrojavanje glasova na Floridi. Sa pet glasova za i cetiri protiv najvisi sud u SAD odgovorio je na Busov hitan zahtev da se obustavi rucno prebrojavanje, koje je prethodno odobrio Vrhovni sud Floride. Tim povodom Vrhovni sud SAD je saopstio da je za ponedeljak zakazan 90-minutnu raspravu. Kako prenosi Beta, tokom rasprave ce biti razmotrena i odluka Vrhovnog suda Floride, kojom je nalozeno da se hitno rucno prebroje 43.000 preostalih glasackih listica.

Americki predsednik Bil Klinton prethodno je podrzao odluku Vrhovnog suda Floride da dozvoli rucno prebrojavanje glasackih listica, ocenivsi da je ona u skladu sa voljom Amerikanaca i da ce doprineti legitimnosti 43. americkog predsednika. "Smatram da je to ono sto svi Amerikanci zele i mislim da sto vise ljudi budu smatralo da su glasovi tacno prebrojani, utoliko ce onaj koji bude pobednik imati veci legitimitet. Smatram, dakle, da je to pozitivan razvoj", izjavio je Klinton novinarima tokom jedne svecanosti u Beloj kuci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: