Petak, 08.12.2000.

15:42

MIRA MARKOVIC RAZGOVARALA SA NOVINARIMA

Izvor: B92

Default images
Prvi put nakon 5. oktobra, Mira Markovic je razgovarala u petak sa novinarima u Skupstini SRJ. Novinar: Kako se osecate sada kao opozicija? Mira Markovic: "Ja se, pravo da vam kazem, osecam kao opozicija i ne osecam kao opozicija. Kao opozicija se osecam oduvek, od kada sam levicar - ja sam opozicija. Levicari su uvek opozicija svemu na svetu, pa i samom sebi. Prema tome, ja sam po strukturi licnosti opoziciono struktuirana, a u konkretnim prilikama se, pravo da vam kazem, ne osecam mnogo opoziciono zato sto sam ja na izborima dobila verovatno najvise u bloku u kome sam bila kandidat za poslanika. Prema tome, ja se osecam pobednicki kao poslanik".

Novinar: Vasi Pozarevljani su trazili da se Vama uzme mandat? M. Markovic: "To nije tacno, to - ko vam je rekao..." Novinar: Bilo je na medijima... Markovic: "Na medijima je svasta - i da nisam u Jugoslaviji, i da su mi oci plave, itd". Novinar: Da li ce JUL pred ove izbore imati neke mitinge, skupove? Markovic: "Sumnjam. Zbog cega? Pa, nema slobode misli, potrebna je sloboda kretanja za takvo organizovanje kampanje, medijske..." Novinar: Kako komentarisete rad predsednika SRJ i nove vlasti? Markovic: "Nemam dovoljno uvida u aktivnost njegovu i ne pratim dovoljno medije, pa ne bih mogla da komentarisem.. Molim vas, televizije neka se sklone! Ne moze, nisam se slozila!" B92: Celnici DOS-a najavljuju krivicne prijave protiv Vaseg supruga i najblizih saradnika. Markovic: "Da Vam kazem, takav razgovor ne mozete voditi sa mnom. Ja sam pristala na korektan razgovor i, molim Vas, nemojte da budete neprijatni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: