ALBANSKI PREMIJER NA KOSOVU

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2000.

21:09

Default images
Albanski premijer Ilir Meta rekao je danas u Pristini da ce saradnja njegove zemlje i Kosova sluziti jacanju mira, stabilnosti i bezbednosti, ne samo na Kosovu vec i u citavom regionu, javlja Beta. Meta, koji se nalazi u prvoj poseti srpskoj pokrajini, je izrazio spremnost svoje vlade za cvrstu saradnju i u ostalim sferama zivota, pre svega u ekonomskoj.

Komentarisuci situaciju u Presevskoj dolini, Meta je rekao da njegova vlada ohrabruje dijalog kao jedini nacin za priznanje nacionalnih prava Albanaca na tom podrucju i zatrazio da dijalog u Presevskoj dolini pocne sto pre kako bi se sprecila dalja eskalacija nasilja.

Posle ucesca u radu Prelaznog administrativnog veca Kosova, Meta se susreo i sa civilnim administratorom UN za Kosovo Bernarom Kusnerom. Glavna tema tih razgovora bila je saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i sverca.

Meta se susreo i sa liderom Demokratskog saveza Kosova Ibrahimom Rugovom, predsednikom Demokratske partije Kosova Hasimom Tacijem i predsednikom Alijanse za buducnost Kosova Ramusom Haradinajom. Srpska strana na Kosovu kritikovala je Metinu posetu Kosovu jer je, kako oni isticu, pre dolaska na Kosovo trebalo da uspostavi odnose sa vladom u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: