Petak, 26.01.2001.

22:58

BISERKA MATIC POTVRDILA DA IDE U SKOPLJE

Izvor: B92

Default images
Od marta meseca novi jugoslovenski ambasador u Makedoniji bice Biserka Matic – Spasovic. »Smatram da cu Jugoslaviji kao ambasador biti korisnija u Makedoniji, nego u Ukrajini, kako je prvobitno bilo planirano«, potvrdila je Biserka Matic Radiju B92 svoj odlazak u Skoplje. Ona je ocenila da njen odlazak u Skoplje predstavlja nagovestaj da je "najzad preovaladalo shvatanje da su, posle velikih sila, najvaznija mesta nase susedne zemlje". "Mislim da je na ovaj nacin meni ukazano veliko poverenje, jer svi zanju da dobro poznajem prilike na Kosovu i prilike u Makedoniji, i valjda se nadaju da cu ja pomoci svim svojim snagama, da se poverenje i saradnja izmedju Makedonije i Jugoslavije poboljsa, kao i da se ucvrsti uverenje da smo mi uvek bili narodi koji su se veoma dobro slagali i dopunjavali", dodala je ona.

»Niko mi nije obrazlozio zasto se odustalo od Radeta Filipovica, kao kandidata za to mesto«, kaze Matic i dodaje da odustajanje od tog kandidata za ambasadora SRJ u Makedoniji shvata "kao dokaz da su nama odnosi sa Makedonijom veoma vazni, da je nase diplomatsko predtavsnistvo u Makedoniji veoma vazno". "Nakon poslednijh iskustava koje smo u tom pogledu imali - znam sta se desavalo sa nasom ambasadom u Makedoniji i da niko nije bio presrecan zvbog coveka koji je tamo bio - ali se nadam da se to da ispraviti i da ce biti u najboljem redu", zakljucila je ona.

Podsecanja radi, makedonski mediji su veoma negativno reagovali na najavu da na mesto Zorana Janackovica, bivseg jugoslovenskog ambasadora u Skoplju dolazi Rade Filipovic, ministar privrede u vladi Radoja Kontica. Makedonski mediji su jugoslovenski predlog Filipovica za ambasadora, ocenili kao uvredu za Makedoniju, navodeci njegove necasne aktivnosti na dubrovackom ratistu.Inace, Filipovica je kao svog kandidata za ovo ambasadorsko mesto predlozio SNP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: