Subota, 27.01.2001.

22:03

COVIC I HALJIMI U ODVOJENIM POSETAMA SELU SUSAJE

Izvor: B92

Default images
Podrucje sela Susaje kod Preseva odvojeno su u subotu posetili Nebojsa Covic predsednik Koordinacionog tela republicke i savezne vlade za Presevo, Medvedju i Bujanovac sa saradnicima, i Riza Haljimi, lider Albanaca iz ovog podrucja, koji je bio u pratnji jedne delegacije Evropske unije, javlja dopisnik Radija B 92. Haljimi, predsednik opstine Presevo i predsednik Partije za demokratsko delovanje je, po povratku u Presevo izjavio: "U poslednjih godinu i po dana stalno smo insistirali da su za mirno, politicko resenje problema neophodna dva preduslova, a to su demilitarizacija i omogucavanje uslova zapovratak izbeglog stanovnistva, uz pomoc i prisustvo medjunarodnih organizacija".

Covic je sa terena zurio nazad u Bujanovac gde ga je cekao nacelnik generalstaba Vojske Jugoslavije general pukovnik Nebojsa Pavkovic.

Potpredsednik vlade Srbije, Nebojsa Covic, u izjavi za B92 rekao je da je situacija na jugu Srbije stabilizovana i da ocekuje poboljsanje u narednih nekoliko dana. "Situacija je umirena mada nosi puno tenzija s obzirom da postoje stalne carke, stalne provokacije, uz jucerasnji napad koji je odneo jednu zrtvu. Medjutim, danas smo stabilizovali situaciju", rekao je Covic istakavsi da ne moze da kaze do kad ce situacija biti stabilna. "Ocekujem da cemo u narednim danima poboljsati taj prostor u smislu i bezbednosti i stabilnosti, a sve sa ciljem da nasa strana iskljucivo zeli na miran nacin da resi ovaj problem. Medjutim sve ima svoje granice", naglasio je Nebojsa Covic.

"Ono na sta moramo da budemo potpuno pripremljeni, a mi koji ovde boravimo to i jesmo, je, da nikada nece teroristicke i ekstremisticke snage narasti tako da ih nasa vojska i policija ne mogu savladati. Bolje pregovarati godinama, nego ratovati samo jedan dan. Mi se toga maksimalno pridrzavamo, uz sva uvazavanja opasnosti koje vrebaju pripadnike vojske i policije, a i sve gradjane ovog prostora. Mi moramo naci dugorocno resenje. U svemu tome medjunarodnu zajednicu i KFOR moramo dozivljavati kao prave saradnike u smislu stabilnosti u celom regionu", rekao je Nebojsa Covic za Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: