Subota, 27.01.2001.

23:24

SUKOB NAVIJACA ZVEZDE I POLICAJACA

Izvor: B92

Default images
Uoci kosarkaske utakmice Partizan-Crvena Zvezda u subotu uvece, navijaci Zvezde su napali organe reda pred halom “Pionir”, javlja Radio B 92. Kako je saopsteno na konferenciji za novinare 13 policajaca je povredjeno. Prema svedocenju jednog policajca, Delije su u naletu, pre utakmice, polupale autobus policije i znatno ostetili jedna patrolna kola. Takodje, mnoga stakla na dvorani "Pionir", kao i na ledenoj dvorani, su razbijena, a demoliran je i kafic u dvorani "Pionir". O incidentu je major MUP-a Marko Tadic je rekao da je grupa navijaca koji nisu imali karte za ulazak na stadion, pre utakmice kamenovala ulaze A i B. "Mi smo intervenisali braneci im da udju u halu. Najvecu stetu su podneli moji policajci. Jedanaest ljudi je povredjeno, sto ruka, sto glava... I dalje svu opasnost ovih susreta snosi policija. Zamolili smo klubove da rade sa navijacima ali tu izgleda nema pomoci", rekao je major Tomic, dodavsi da je imao sastanak sa klubovima i u cetvrtak.

Klinika “Anlave” pomogla je povredjenima. Doktor Slobodan Ivanovic rekao je da su trojica policajaca prebacena u Urgentni centar, sa teskim telesnim povredama, izmedju ostalog i u predelu glave, kao i da su jednom policajcu izbijena dva zuba. "Osam policajaca je zbrinuto u nasoj ambulanti u Hali "Pionir", a ostecena su i nasa kola, posebno sofersajbne", rekao je dr Ivanovic, prenosi Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: